2017-07-11 101 浏览
感谢婆婆照顾大帝一个晚上等我同老公有难得既二人世界庆祝生日, 差不多2,3年无黎黄埔,见得闲过来拍下拖顺便search下附近有咩好食,见民泰四七食西班牙fushion 菜,评语都唔错就过黎食个晚餐庆祝下。我同老公都几钟意食西班牙既tapas进门有个女侍应好nice好好笑容帮我地带位,系我地睇紧食咩期间又会介绍下有咩系招牌菜,最后点左加利西牙深海大章鱼,西班牙黑毛猪奄列,波士顿龙虾意大利饭,西班牙慢烤乳猪,西班牙油炸鬼大章鱼先黎,章鱼爽口弹牙底层有嫩菠菜叶,蕃茄粒同dd腌辣椒,酸酸甜甜带少少辣味,其中dd腌辣椒增加少少酸辣味,一道好清新开胃既前菜西班牙黑毛猪奄列好大份,有4大件,蛋入面有薯仔洋葱同少少黑毛猪,面头有d蕃薯脆片,脆片同蛋饼一齐食增加口感,不过无黑毛猪既蛋饼比较淡,我觉得黑毛猪可以多番d波士顿龙虾意大利饭一黎到就闻到好香,有半只龙虾肉质结实弹牙仲有膏,意大利饭充满蕃茄既酸甜味同芝士香味,饭既口感适中唔会太硬,好味西班牙慢烤乳猪既皮好酥脆带焦香,肉质软嫩带少少肥好香好好味,配菜系腌菜,酸甜好爽脆西班牙油炸鬼外面沾满玉桂糖粒,炸得外脆里面软棉棉,跟上朱古力酱同士多啤梨酱,朱古力酱

西班牙油炸鬼外面沾满玉桂糖粒,炸得外脆里面软棉棉,跟上朱古力酱同士多啤梨酱,朱古力酱入面有d爆炸糖都几特别,第一次食到外脆内软既Churros, 唔错

LEE 到既环境,餐具,摆盘都几有特色,睇得出有花过心思。

侍应好友善好好笑容,有个高高瘦瘦既男侍应好勤快倒水,收碟,系我地走时见我地攞住好多野会帮忙开门👍👍👍

食过晚餐后就番去接番大帝喇,估唔到lee间餐厅有惊喜,下次再带婆婆,大帝一齐黎食
2017-07-10
庆祝纪念