难得易入口印式咖喱,蒜蓉烤饼出色,大份饱肚抵食!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🐔 奶油咖喱鸡 HK$68> 配蒜蓉烤饼+$15、芒果乳酪+$13・味道:奶香甜味日式咖喱底,对我呢个食唔到印式香料嘅人嚟讲系易入口🙏。有4大嚿半只手掌大嘅无骨鸡件,几入味唔错吃的。蒜蓉烤饼出色😎,本波打5粒星🌟,蒜味好足几香口而且几厚实👍。另外芒果乳酪比想像中易入口,至少成杯饮得晒,exactly系某巢牌芒果乳酪饮品加酸酸地嘅芒果酱~・口感:睇落好细份,但最后食唔晒,好饱肚XD🐮 香料咖喱牛腩 HK$68> 配白饭、罐装汽水・味道:香料嘅香易入口而且有少少辣,绝对唔系港式牛腩XD。牛腩软腍唔柴入味,不错👍・口感:以为会配印度/印尼𠮶种长条形米饭,点知系普通白饭。不过本波麻麻地𠮶只长条至米饭,所以用普通白饭对我嚟讲仲好~🫓 奶油烤饼 6件 HK$24・味道:呢个就kick了,就系一块面饼,面粉味乜味都冇的饼~・口感:一块皮啰,又唔系烟韧或者咩特别口感,一咬就开嘅冇味饼皮⋯⋯🧀 炸乳酪波 8粒 HK$42・味道:exactly系炸硬豆腐嘅味XD,点啡色𠮶个甜辣酱会一秒变成麦乐鸡味哈哈,
难得易入口印式咖喱,蒜蓉烤饼出色,大份饱肚抵食!

🐔 奶油咖喱鸡 HK$68
> 配蒜蓉烤饼+$15、芒果乳酪+$13
・口感:睇落好细份,但最后食唔晒,好饱肚XD
奶油咖喱鸡

🐮 香料咖喱牛腩 HK$68
> 配白饭、罐装汽水
香料咖喱牛腩

🫓 奶油烤饼 6件 HK$24
奶油烤饼

🧀 炸乳酪波 8粒 HK$42
・味道:exactly系炸硬豆腐嘅味XD,点啡色𠮶个甜辣酱会一秒变成麦乐鸡味哈哈,薄荷酱就正常。
・口感:其实都系冇乜味嘅,皮同内馅都冇乜,似系印度式芝士咁?不过有酱点下嘅~
炸乳酪波

🤰性价比:高~
🤰9冲度:9冲~
🤰结论:呢间店有减低我对印度/印尼𠮶边菜式嘅恐惧~

2023-10-25
奶油咖喱鸡