2020-06-10
#黄蓝是政见好食是良知 <难得有黄既四川野>😍🌶️呢间鱼钫 系筲箕湾鱼锅小甜甜既分店 难得有黄既川菜甘系要试下既 餐厅 主要用锅物 再加川小菜 整体 食物中上 而且价钱平 钟意食辣既朋友值印一试👍🏻🍴酸菜鱼 🐟酸菜鱼一上枱用电滋炉热住 我同朋友拣左鲶鱼 鱼肉厚身少骨 鱼肉够甜同滑 鱼汤好鲜甜 就甘饮埋都 ok 👍🏻有葱花芽菜调味已好正🌿 仲可以用点打边炉料一齐煲 金菇爽口够吸汁 再加左个新鲜既通菜都唔分唔错👍🏻🍴夫妻肺片🐷呢味夫妻肺片主要用牛内脏整成 牛肚 即系金钱肚 佢切得薄身 够爽口 牛脷充满住蒜香辣味 冻得黎够烟靭 都十分唔错 佢整体 系蒜味多 d唔算太辣 以前菜黎讲都算几开愚 浓味适中🐮🍴口水鸡例牌例牌其实都唔细 鸡肉系冻食 佢既辣酱汁密度偏高 带 d沙沙既口感 鸡皮算爽 鸡肉够弹牙🐤🌶️ 有 d芝麻花生粒增加口感 底层既青瓜都够新鲜爽口🥒🍴皮蛋豆腐🥚冻食既皮蛋豆腐 皮蛋够香 豆腐应该用左百福豆腐 够哂香滑而且唔易烂 佢既酱汁底甜咸味适中 系一个唔错既餐前小食 👍🏻🍴水煮牛肉🐮🌶️细 size都好大碟 牛肉用左滑牛 肉味正常 口感比较弹牙 入面既鸡脾菇 好爽口入味
#黄蓝是政见好食是良知
<难得有黄既四川野>😍🌶️
🍴酸菜鱼 🐟
🍴夫妻肺片🐷
🍴口水鸡例牌
🍴皮蛋豆腐🥚
🍴水煮牛肉🐮🌶️
细 size都好大碟 牛肉用左滑牛 肉味正常 口感比较弹牙 入面既鸡脾菇 好爽口入味 我地点左大辣其实都好辣下 最正系佢既薯粉够爽口入味 超正
🍴鸡煲🌶️🐤
呢款鸡煲系一个细锅用左细火庆住 佢鸡肉多而且入味 酱汁同平时既辣鸡煲有 d唔同 带 d甜豉油既甜香味 跟住再带 d辣 但冇乜麻味 底层 有好多软淋既萝卜同青瓜🥒 好入味 要黎捞饭都好正
🍴干扁四季豆 🌿🌶️
呢个四季豆炒得好够干身 冬菇 辣椒 调味 够哂惹味 四季豆好够爽口 侧边既肉碎味道香浓 够哂辣味 好正🐷
#鸡煲 #四川菜 #麻辣 #四季豆 #黄蓝是政见黑白是良知 #鱼煲 #酸菜鱼 #口水鸡 #皮蛋豆腐 #夫妻肺片 #口水鸡
Score 平均分 <7.8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外观:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 环境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性价比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服务:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#鱼钫
深水埗钦洲街58 号米兰轩1 楼
~~~~~~~~~~~~
=====================
Openrice 🍚: 花太郎
任何美食😋欢迎inbox 我 , 等我食完开心share!🤓