2020-01-10
其实想食离好耐 碍于佢系一间酒吧餐厅 所以直觉上觉得一定主打饮酒 野食应该冇乜 所以迟迟都未离食 哩日终于上网睇下佢Mean 原来都有饭面食 唔会大部份都系啲炸乜炸物一离就睇中咗"五重 天鹅肝 黑松露 海胆 鲍汁 三重芝士焗黄金饭"喂!真系坚系好食㖞!需则睇落细细碟又百五蚊个饭,但出离嘅内容与咪道 系绝对成正比依家太多餐厅懒高级收又收得贵 但出垃圾食物哩间餐厅本身都冇乜期望话会有啲咩好食 食完超出所望N个赞 已经锁定目标会再离食然后点咗个"白汁蘑菇海鲜狗仔粉"好特别有狗仔粉食 里面有墨鱼圈同蚬 味道浓郁 唔系得个死咸不个佢有个严重败北 就系因为佢啲蚬连壳 连壳都唔紧要 重点系有几个系碎咗 所以食嘅时候要小心啲 如果唔咪会咬到壳碎哩样野真系建议改善我第二睇中嘅系"五颜六色彩虹撚"我真系因为佢个颜色所以拣佢 重要系我钟意嘅鸡尾酒咁好味 酒味冇乜 太易入口 系咁饮 饮到自己头痛都唔知重有"荔枝啤酒"哩度啲手工啤 每一支嘅招纸都好特别哩枝又系啱晒啲唔识或唔钟意啤酒苦嘅人饮 又系易入口最后点咗个甜品 "焗棉花糖榛子朱古力批"哩个我就觉得麻麻地连钟意食甜食嘅我 都觉得实在太甜喇本身棉花糖一样野已经
一离就睇中咗
"五重 天鹅肝 黑松露 海胆 鲍汁 三重芝士焗黄金饭"
喂!真系坚系好食㖞!需则睇落细细碟又百五蚊个饭,
但出离嘅内容与咪道 系绝对成正比
依家太多餐厅懒高级收又收得贵 但出垃圾食物
哩间餐厅本身都冇乜期望话会有啲咩好食 食完超出所望
N个赞 已经锁定目标会再离食
然后点咗个"白汁蘑菇海鲜狗仔粉"
我第二睇中嘅系"五颜六色彩虹撚"
我真系因为佢个颜色所以拣佢 重要系我钟意嘅鸡尾酒
咁好味 酒味冇乜 太易入口 系咁饮 饮到自己头痛都唔知
重有"荔枝啤酒"
哩度啲手工啤 每一支嘅招纸都好特别
哩枝又系啱晒啲唔识或唔钟意啤酒苦嘅人饮 又系易入口
最后点咗个甜品 "焗棉花糖榛子朱古力批"
哩个我就觉得麻麻地
连钟意食甜食嘅我 都觉得实在太甜喇
本身棉花糖一样野已经够晒甜 加埋朱古力同香蕉
甜到呕 重要配甜嘅玛莉饼
个人认为 啲朱古力可以改用黑朱古力 唔洗甜上加甜
然后啲饼真系唔应该再用甜嘅饼作配食
可以用本身冇乜味嘅克力架 或者咸嘅饼 中和返个甜味
最后一定要提一提啲杯垫
p.s.坐嘅高櫈太细 坐到系咁差啲跌 不过香港地 冇计 系要迫