依间野系我第一次去食既韩国餐厅~比起我之前食既其他韩国餐厅真系平好多(系我fd介绍我去食既知我中意食韩国野)~佢介绍去食一定要我叫个4人套餐同夜晚去食最好咁首先我系同屋企人去食既~我地去到门口等左阵就好快有侍应招呼我地~我地坐左系近窗口既4人枱~都算ok跟著侍应就俾左个menu同4杯茶我地饮~服务都ok既~冇话态度好差咁我同屋企人叫左个4人套餐(好平)仲要包野食(叫左2杯冻柠茶同2杯热奶茶)不过我地有再叫韩国酒饮~我地个4人套餐有牛肋骨,牛肉同5花腩,加炒年糕,炒粉丝仲要有俾5碟小前菜俾我地食先(5碟都要唔同款,有我最中意食既泡菜(个泡菜真系好好食(我地好似有再额外单叫肉食)咁我觉得d肉好好食~特别系牛肋骨大爱~我屋企人就中意食5花腩~最正系有生菜包住食~佢d红色酱劲好食啰~我谂应该系自家整既因为唔同于一般既辣酱,因为奈面有好多料(我唔知咩黎啦)跟著个炒年糕我觉得都ok既咁一定唔够d肉正咖啦~但系都算唔错~而且份量劲多~咁平既价钱都算唔错~咁我口味就得~跟著之后再额外单叫一个海鲜葱饼(因为见到有人食好似好正咁),价钱ok~劲好食唔系讲笑~除左牛肋骨~依个就系我第2个大爱既野食~劲岩我口
(系我fd介绍我去食既知我中意食韩国野
)~佢介绍去食一定要我叫个4人套餐同夜晚去食最好

劲好食唔系讲笑~除左牛肋骨~依个就系我第2个大爱既野食~劲岩我口味~好大片(侍应帮我地剪开8块~咁我地就可以分黎食)

我真心觉得食肉配韩国酒系一个好正既组合~虽然唔系配炸鸡

最后~成餐黎讲我同屋企人好满意~无论价钱(前后额外单叫左2样野食唔系4人套餐到)定野食~叫左咁多都系每人2百头~系晚餐黎讲算平
咁系我食之前其实有睇到openrice既见评论好似麻麻~但系因为fd介绍咁紧系信佢啦~点知食完真系唔错~食完就谂冇评论讲到咁差~可能岩我口味啦~我仍然下次会再去食多次~下次就约fd去食啰
2015-01-23
  • 海鲜葱饼