2014-03-19
星期一电视睇到铜锣湾有间食法国同意大利野既私房菜, 睇落好似好吸引就约埋女朋友一齐上去开餐。前一日打去卜定位, 一上到去就舒舒服服咁坐低啦。一睇个餐牌真系花多眼乱,total有4个唔同既set选择。老实冇得拣就由至可, 一有得拣呢就死火喇... 果个set又好似几好,果个set又好似唔错对于我呢D选择恐雏症既人黎讲真系好辛苦。好彩waiter哥哥都算细心,见我地都唔知点拣好会主动黎推荐下每个set有咩好食。 更值得一提,果个哥哥真系每个set都会介绍一个多似既菜式而且全程都好好笑容,唔似其他咁样一系会推介贵既set一系就交行货话咩都好食!!!结果我系佢既推介下同女朋友要左两个唔同既set。事关我前菜已经非我所好,对于醋我更好闻风丧胆。呢间餐厅既沙律据waiter哥哥讲用既都系意大利既上等黑醋,一放低我都已经嗅到阵阵醋香。钟意食醋既朋友呢道沙律一定岩你,但系我就真系好麻麻,一放低已经随即转交到女朋友手上,所以相片欠奉。第二道菜系餐汤,为左可以食多小小野又唔想同女朋友个餐汤都系一样,我就加钱转左waiter哥哥推介既黑松露野菌忌廉汤。黑松露野菌忌廉汤,3个字形容晒 鲜、浓、滑。我都饮过唔少
前一日打去卜定位, 一上到去就舒舒服服咁坐低啦。
结果我系佢既推介下同女朋友要左两个唔同既set。
黑松露野菌忌廉汤,3个字形容晒 鲜、浓、滑。我都饮过唔少野菌汤,但系真系少有地咁做晒以上三点,值得一试。
香煎三文鱼,呢个好食煎到皮脆肉滑,佢配既汁又好好食好滑同好香cream味。
两款女朋友都话唔错,甜度同抵都唔错。不过我又唔好甜品既~只系食左两啖但系唔识评,因为所有甜品对我黎讲都系一样XDDDDD
系呢个时代入面难得可以静静地食餐饭又坐得舒服又食得好既地方真系愈黎愈少,呢间餐厅静静地野食又得环境又唔错,总括黎讲呢间餐厅可以试