2022-01-12
好嘅烧肉放题喺香港真心唔多,除咗牛角之外依家有多一个选择啦!上村牧埸系全港首间使用萨摩A4和牛嘅高质和牛烧肉放题店,喺东京同大阪都有分店,和牛系由自家牧场供应,所以可以用较平嘅价钱食到高级矜贵嘅萨摩牛!3款放题包括:经典烧肉派对套餐86品$ 328、澳洲和牛烧肉套餐137品$ 378、萨摩牛飨宴套餐放题 170品$ 588。第一次拣咗最贵嘅【萨摩牛飨宴套餐放题】,一次过试哂日本萨摩和牛唔同部位、伊比利豚肉、澳洲和牛、美国和牛、五花肉、豚、鸡、羊等等!萨摩和牛油花劲靓,入口即溶,每个部位都点咗啲嚟试下,好好味真系!呢个放题最正系估唔到有埋寿司,而且寿司质素相当高,我地encore 咗好多次!三文鱼寿司都系厚切,鱼肉新鲜!三文鱼子海胆寿司,鱼子粒粒弹牙,海胆鲜甜唔会腥!食一转寿司又再点和牛食,食咗超多野好满足!另外仲有海鲜、沙律、饭面类甜品饮品,真系超多野食呀!以QR code落单再用特急车送餐,呢个设计都几特别而且出菜都几快。整体都好满意,绝对值得一试!最后点埋甜品,都有好多款拣,样样食啲,完美作结!
食一转寿司又再点和牛食,食咗超多野好满足!
最后点埋甜品,都有好多款拣,样样食啲,完美作结!