2022-12-27 379 浏览
为咗佢第一次写食评,因为真系嬲到震,唔想大家中伏😅原本Boxing Day加纪念日同老婆去完街谂住食埋个甜品就圆满,见佢转咗手都未食过又坐满人就谂住入去试下,不过其实都饱谂住叫一个share,但佢话今日特别日子要每人叫一份,咁都明白嘅,所以一个叫咗有👍🏼(推介)嘅金银满屋配曲奇雪糕,另一个叫咗份同样有👍🏼(推介)嘅士多啤梨窝夫配曲奇雪糕。先黎嘅系金银满屋,其实系芒果小丸子加雪糕,难得嘅系成碗野都无味,西米同小丸子原本无咩味都正常,芒果汁都无味,就连个雪糕都可以无味,争啲惊自己中咗招无咗味觉,成碗野水煮咁,只系将唔同嘅野放落同一只碗就算,难食到喊,仲要卖成50蚊,真系估唔到咁common嘅野都可以伏成咁😐跟住心情插水对个窝夫都无咩期待,果然无咩特别唔难食已经系bonus,不过个雪糕依然系无咩,我同老婆都好想知系咩牌子嘅雪糕可以淡到咁🫠 最后死死气食完俾钱走,一句拜拜都唔想同收银讲,自问我俩食野唔算讲究,可以驱使我写食评真系唔简单,事后睇返有人喺食评写过呢间系大角咀最难食嘅甜品,真系实至名归🙄

为咗佢第一次写食评,因为真系嬲到震,唔想大家中伏😅

2022-12-26
$60 (宵夜)