2022-01-11
黄埔相信大部分既人都会谂起只船, 我自己反而会谂起aeon 因为aeon 我就钟意星期三 减价先去, 又有food court。今次去探完屋企人 谂住周围系黄埔揾食, 听人讲就话黄埔多野食, 其实我自己就好小系黄埔食饭, 所以都想比次机会比黄埔发挥下行aeon既时候 经过见到有间似新装修既泰餐, 我就即刻无晒原则 因为泰餐不嬲我最爱。 由门口开始 都系以新潮现代既装饰 空间阔落 无压迫感, 咁先可以慢慢食 慢慢倾事不而迟 即刻都叫左个前菜先青芒软壳蟹鱼露沙律酸酸咸咸 加埋软壳蟹既鲜香, 提升到另一个层次, 钟意酸既人一定要试泰式椰香咖哩牛腩椰香味超浓 加埋松嫩既牛腩肉汁香, perfect 加埋薯仔既份量 饱到喊香辣冬阴公辣得够劲 上晒脑, 酸酸辣辣 刺激到爆 加上虾又够新鲜 掂仲有个泰式炒金边炒够晒正宗, 有埋蛋样包住 已经买少见少, 有诚意 够火喉 , 而且调味岩岩好 唔会淡。整体来讲今次感到意外, 黄埔系真系有 好质素既餐厅, 再唔系人哋口中讲嘅又贵又唔好食, 下次点都要再返 食埋其他, 无得顶
事不而迟 即刻都叫左个前菜先
青芒软壳蟹鱼露沙律
泰式椰香咖哩牛腩
香辣冬阴公
辣得够劲 上晒脑, 酸酸辣辣 刺激到爆 加上虾又够新鲜 掂
仲有个泰式炒金边炒