2021-11-11
同朋友想小酌一杯,揾间安静d嘅情调餐厅倾吓心事,马上就联想到之前都去过嘅荃湾vici stage!通常去酒吧,都会对佢哋嘅餐饮唔系太抱有期待,但系呢间主打泰式路线,每样菜式都好特别,有一种fusion西餐嘅感觉叫咗2杯cocktail,2杯都系以vodka为底,左手边系用冬瓜茶配合,但有少少姜味,入口辛辣,有少少刺激右手边就相对个外表fancy好多,系用百香果调味,入口酸酸甜甜,好fruity餐厅内部装修都颇有格调,坐得舒适,适合情侣同朋友慢慢倾偈今次叫咗几款食物,整体表现满意冬阴功海鲜pizza分量比预期中大,饼底系厚批边,烘得好脆,平时比较少食到呢个口味,几特别!少少甜辣感觉香煎带子大虾泰式田园沙律用咗泰式酸甜汁同柚子,比起平时感觉更加清新大虾同带子都好大粒,好有口感蟹膏意大利饭,仲用咗金箔点缀,打卡一流,蟹膏味道鲜甜,食落好有邪恶感觉👍🏻
餐厅内部装修都颇有格调,坐得舒适,适合情侣同朋友慢慢倾偈
今次叫咗几款食物,整体表现满意
大虾同带子都好大粒,好有口感