2022-07-26
餐厅分为上下两层, 上层户外酒吧/餐厅区景色开扬, 成个维港景一览无遗, 下层室内用餐局, 整体感觉舒适, 加上东南亚feel嘅装修, 成个感觉好chill。食物走fushion 路线, 推荐tuna cup, single bone chicken wings, Tom Yum Gong risotto (米饭al dente, 冬荫公惹味, 配料丰富)Cocktail 选择非常多, 配搭特别, 取名有心思, 例如有加入紫苏叶的 I just want to go home; 接骨木花加柠檬汁同桂花的 Tonight is gonna be a good night, 口味清新, 容易入口。 啲Cocktail仲好IG friendly, 啱晒打卡。其实仲有好多款想试, 可惜quota有限, 唯有留待下次再试。 下次会想坐室外, 个景靓好多, 入夜后几好风, 一啲都唔热。之前对啲靓景餐厅都会有戒心, 因为好多时都净系食景。 KABOOM算系小数系食物饮品各方面都做到一定水准。