2019-09-28
前日系西湾河补完习之后,就同朋友一齐谂住去太安楼食下啲嘢。点知经过附近见到呢一间新开嘅餐厅,所以就入咗去食啦!𠮶日我哋大概8:00去到,两个人每人嗌左一个定食,仲加咗一份小食,价钱都系大概$100一位,个人认为呢种质素同埋环境服务都已经好抵食!首先讲吓呢个十和川牛肉饭定食,唔使$100就食到佢枱而上咁多嘢,真系好抵食!沙律菜非常新鲜,上面配左啲芝麻酱。温泉蛋水准中上,沙律薯蓉好好食,唔会太流,而佢仲配左一碗鲷鱼鱼汤添!黄牛份量非常之多,味道同吉野家食到𠮶啲餐好远,唔会太咸。我朋友嗌咗呢一个吉列海老乌冬,净系讲佢吉列虾嘅摆盘,已经加晒分!食落去啲虾肉好新鲜,而且好弹牙,啲炸粉亦都唔会好油、好厚身。乌冬嘅汤底亦都系用鲷鱼鱼汤熬制而成嘅,朋友觉得可能有啲腥,但我饮落去就觉得非常之好饮,相信呢啲口味都系因人而异嘅!最后呢个蟹肉忌廉薯饼价钱偏贵,但系质素唔差!蟹肉同薯饼嘅比例啱啱好,而炸粉亦都唔会好厚身。