2020-11-27
今日特登过嚟美丽华商场影圣诞装饰,恐龙蛋的布置10分过瘾,仲有超正嘅圣诞气氛!影完相就顺便去咗PizzaExpress食埋晚饭!作为鸡翼控,每次见到鸡翼都忍唔住嗌来食😂呢度个🍗chicken wings 烤焗鸡翼真系正,大大只鸡翼,金黄色的鸡皮,少少脆边多多嫩肉,一啖咬落去还会爆出肉汁来😋点埋蜜糖芥茉酱仲惹味。🧆Meatballs & Bolognese 意式焗肉丸都好岀色👍选用猪肉丸再配以香辣蕃茄牛肉酱,肉丸好juicy好多肉汁,肉质仲好弹牙,食嘅时候可以mix埋肉酱放上去烤饼上面,香辣肉酱酸酸辣辣好滋味!🍝Spaghetti ai Frutti di Mare 蕃茄海鲜意粉 这款少少🤏辣,加入香辣蕃茄酱配上虾肉、蚬肉、八爪鱼🐙等海鲜制作而成,材料十足👍喜欢茄酱和意粉的组合,再配埋新鲜嘅海鲜,好食到停唔到口呀!🥘Prawn in Brown Rice 虾肉烩糙米饭这个用料十足,除了有很健康的糙米燕麦饭之外,还加入了新鲜大虾、八爪鱼、蒜蓉洋葱和车厘茄等等健康食材,饭粒食起嚟软中带韧,口感有层次👍而且吸收左酱汁之后好饱满好好味😋海鲜新鲜爽甜,尤其大虾超好味😋我哋仲叹左 Root Beer
🥘Prawn in Brown Rice 虾肉烩糙米饭
我哋仲叹左 Root Beer同甜品🍮,Root Beer甜甜地好饮,童年回忆返晒黎😂最钟意饮顶层𠮶啲泡泡😆甜品叫咗Dough balls with nutella 焗面包球配朱古力榛子酱,冇谂过原来简简单单一个面包球配榛子酱系咁好食😍这款面包球空气咁劲重,外层松脆,内层松软,仲要系新鲜焗起,同榛子酱真系好夹,成杯榛子酱俾我哋清晒😂