2014-02-20
我一行12人庆祝父亲70大寿,竟然如此难忘,因一个鱼生师傅,破坏哂气氛,个师傅有咩恶劣行为,请大家评评理,我见住我妹妹好客气问佢,一次过可以拎几个粒带子,师傅说:你想要几多??我妹答:咁可以比十粒我吗??竟然个师傅一粒声都无出就摆抵只碟...两粒,我同妹都吓一跌,吾识有咩反应,如果系酒店规举的,师傅不应问我个妹想要几多,可以好客气讲每人每次只可拎两粒,之后我另一位成员又有另一种情况,话想要多份带子,师傅竟然张一粒带子切6粒,当人乞丐,当面问另一位问个服务员,是否咁对D客,咁个服务员好有礼貌地问洗吾洗换个一碟,我地话不用了,大家不要吾会以为好多人排队拎鱼生,事实系冇咩人排队,到自己亲身拎鱼生啦,当时只得一位女顾客拎鱼生,我在她左手边,师傅竟然叫我要排个女顾客另一边(即系右边)大佬呀!!加埋我都系得两个人,洗吾洗咁呀???到我拎完后走时都冇人,整体食物OK,生蚝好细只,甜品比一般酒店少其他服务员好好,收碟快
大家不要吾会以为好多人排队拎鱼生,事实系冇咩人排队,
整体食物OK,生蚝好细只,甜品比一般酒店少
其他服务员好好,收碟快
题外话/补充资料:
我想同个鱼生师傅讲,我地不是有钱就大哂,如你下班去餐厅食野,得到咁既态度,开心吗??
相反我地吃完一餐后,一样要工作,一样要服代人