2021-12-13
同屋企人庆祝生日梗系要拣返间高级餐厅食吓见Bellevue评价一向好好 睇相都好吸引所以就拣佢虽然位于油麻地 但系佢起23楼 窗外可以见到朗豪坊同街景 可以高处欣赏呢个热闹城市嘅灯饰✨成个气氛都好高级 可以享受呢个烛光晚餐▶️前菜前菜系炒野菌同炸鸡炒野菌好香牛油味 啲菇好有质感炸鸡就好香脆 即使放耐咗都仲脆 而且厚肉 鸡肉好滑嫩添🍗▶️餐包有两款口味 系自家制嘅一款系粟米🌽一款系香草橄榄🫒各有特色 粟米𠮶个加咗葵花籽 面包外脆内软 间中有啲粒粒野咬吓 不过就食唔到粟米味个人钟意香草橄榄𠮶个多啲 入面都有啲甜甜地嘅嘢 好似啲果干咁咬吓不过其实两个都好食 作为面包控都忍唔住叫多一客😆▶️扒黑椒吞拿鱼伴希腊沙律 ($168)卖相超high class 吞拿鱼切成4薄片色泽红润 外层布满黑椒粒 肉质好嫰 吞拿鱼新鲜 又唔腥 完全俾黑椒味抢咗 但系又好夹㖞沙律有feta cheese 车厘茄 沙律菜 彩色椒 洋葱 配上黑醋汁 非常开胃 食完一块吞拿鱼仲想食 可惜得4片▶️烤银鳕鱼扒 180g ($248)卖相同样出色 鱼扒下面有薯蓉 翠肉瓜青豆沙律菜做伴菜鱼扒连皮冇骨 外皮煎得好香脆鱼扒就保持到好多汁
见Bellevue评价一向好好 睇相都好吸引所以就拣佢
有两款口味 系自家制嘅
一款系粟米🌽一款系香草橄榄🫒
不过其实两个都好食 作为面包控都忍唔住叫多一客😆
餐包
▶️扒黑椒吞拿鱼伴希腊沙律 ($168)
卖相超high class 吞拿鱼切成4薄片
色泽红润 外层布满黑椒粒
非常开胃 食完一块吞拿鱼仲想食 可惜得4片
扒黑椒吞拿鱼伴希腊沙律
▶️烤银鳕鱼扒 180g ($248)
卖相同样出色 鱼扒下面有薯蓉 翠肉瓜青豆沙律菜做伴菜
鱼扒连皮冇骨 外皮煎得好香脆
鱼扒就保持到好多汁 配上牛油忌廉汁
味道上比较淡啲fresh啲
薯蓉好香薯仔味 又好creamy🥔
烤银鳕鱼扒
▶️烤美国猪肋骨 ($258)
呢个啱晒圣诞 就好似人哋成只火鸡上枱咁
佢呢个成大旧肋骨上 等你慢慢切同品尝
可以见到佢烧到外面少少㶶咁
切开起码比起一般外面食嘅spare ribs 多肉
同埋啲肉遍瘦 食落食到一条条肉 咬落几腍
味道会食到𠮶种烟熏味😋超级香 又好有圣诞feel
烤美国猪肋骨
▶️美国特级安格斯肉眼扒 10oz ($358)
第一次见咁大块牛扒 大过块面🥩
叫咗medium rare 所以入面少少红色
切落超级易切 因为佢肉质劲腍😧食过最腍嘅牛扒 几钟意佢个牛味 同埋好有肉汁 食落juicy
同样都食到少少烟熏味 不过spare ribs重啲
唔系牛魔王嘅我都觉得好好食 一定要试呢个!
佢都系有配菜薯菜嘅
美国特级安格斯肉眼扒 10oz
▶️甜品拼盘
最期待一定系甜品 超级有惊喜
佢个抹茶红豆mousse 超级好食💚因为佢抹茶味好浓好香 少少苦苦地 令佢唔甜 mousse口感好滑好creamy
但系又唔系泡泡𠮶只而系比较实有质感嘅👍🏻
另外有个曲奇挞都好好食 超香牛油味 但系你唔会觉得好腻 咬落好薄脆 根本就系曲奇饼咁
旁边其实仲有好多生果 绵花糖🍬
Macarons 都好食 佢系用黒朱古力 所以唔会好甜 食到外脆中间一层朱古力咁🍫
唯一觉得个热情果蛋糕甜得滞 味道有少少似自制啫喱嘅味 同埋佢唔系cheesecake咁有饼底 所以食落好快’溜’
否则其实甜品💯
食物非常高质 全部卖相一流👍🏻肉质好鲜嫩 烤制功夫好好 味道调味到位
环境舒适 气氛几温暖romantic🥰
啱庆祝节日生日或者撑枱脚
服务超好 侍应好友善 令成件事好有仪式感 又帮我地影相📸️完全觉得自己系VIP咁
CP值黎讲几值 平均$300/人 可以享受到美食气氛 又食得满足开心 食到好饱🙈
真系一个好难忘嘅生日晚饭 非常推介大家圣诞庆祝嚟试吓
宜家好似openrice book有折添!