2017-08-17
因为小妹生日庆生所以就拣咗呢间露台餐厅食自助餐我同老公5:50pm已经到咗,侍应安排我哋坐咗一阵,6:00pm就入座,第一次黎露台餐厅食自助餐,心情既兴奋又紧张背后窗口位,可以睇到太空馆, 较为惜嘅系咁啱太空馆背后搭棚,稍为影响景观不过都冇影响我食好嘢嘅心情,第一时间就去攞沙律,当我一进入去,满心欢喜,点知......点解咁小选择嘅里面嘅款式唔算多,突然心情有一点沉重......第一碟就系沙律,因为年纪都唔细,食唔到咁多野,所以每样攞少少,所有蔬菜都好新鲜,劲多配料,当然我食得出所有都系品质好好嘅食材我恍然大悟,今次系黎食食物嘅质素,唔系多款就好......第二碟我摆放得有点奇怪又咸又甜,生果好好食士多啤梨唔酸,另外有忌廉同果酱俾你加上去,菠萝用咸水浸过蟹钳唔使自己剥,啖啖肉烟熏鲍鱼十分之好食呢个就系酒店送嘅喇沙煮海鲜,味道唔会太浓,啱啱好,但系可惜唔够热...第三碟炸虾好松脆牛扒啱啱好,但食咁多都几漏,扇贝普普通通啦!个汤真系无得输但只可以饮半碗,惊太饱食唔到甜品第四碟再来两只鲍鱼,𠮶一杯里面有牛油果芒果大虾味道好夹寿司啲饭细细就食多几件都唔怕第五碟象拔蚌刺身一食就知靓野又爽口又弹牙
个汤真系无得输但只可以饮半碗,惊太饱食唔到甜品
第五碟象拔蚌刺身一食就知靓野又爽口又弹牙,第一次食蟹脚唔使自己剥壳熟虾劲爽口好食
第六丶七丶八碟我最爱嘅甜品呀除咗个慕丝杯同贝壳饼,其他全部都好食再配一杯咖啡,妈我就要升仙了但雪糕唔够冻,返到座位已经溶洒
今次依餐系一个难忘嘅经历,我哋由6:00pm食到9:00pm慢慢品尝美食,边倾计又影吓相,渡过一个难忘嘅晚上,希望将来有机会会再嚟啦
佢哋嘅服务非常好一行开佢哋就会帮你接餐巾,十分贴心当日非常之好彩HSBC银联白金卡有15%Off睇嚟呢份系第一份生日礼物(p.s订位嘅时候记得叫佢准备定生日牌)