2019-09-11
听朋友讲将军澳中心重新装修之后多咗好多美食餐厅,星期日放假同朋友去食lunch之后行街,见到呢间装修好特别嘅西式餐厅,就决定喺度食lunch~餐厅以深蓝色x白色为装潢主题,整体感觉令我联想起卡通大力水手🤣除咗单点之外仲,有非常抵食嘅lunch set,仲有比较特别的嘅Cake Set~Lunch set价钱非常实惠,由$80至$100左右已经包括左餐汤、饮品,亦可以加钱升级为特色饮品~呢度餐前并唔系面包,而系黑松露墨西哥片,好豪华,黑松露份量都几多,墨西哥片脆卜卜~是有餐汤系椰菜忌廉汤,口感幼滑煮食选择左澳洲草饲肉眼8安士/五成熟,大大块分量十足,冇用太多嘅调味,保留左原汁原味,肉质幼嫩~配菜有沙律同芝士三个粟米片~另外一个点左呢Moo特制澳洲和牛汉堡包/五成熟,中间汉堡扒厚厚一块,咬落非常juice~夹埋芝士、番茄、菜、面包一口咬落去,非常满足~呢度嘅饮品都非常之有特色,我哋点左火龙果香蕉奶昔同埋Oreo沙冰,非常推介火龙果香蕉奶昔,天然有机,好Fresh,冇加糖味道唔会太甜~
黑松露墨西哥片
椰菜忌廉汤
是有餐汤系椰菜忌廉汤,口感幼滑
澳洲草饲肉眼八安士
配菜有沙律同芝士三个粟米片~
Moo自家制汉堡包
夹埋芝士、番茄、菜、面包一口咬落去,非常满足~