2016-12-09
今日黎到观塘揾食,食靓靓cafe lava java 环境舒适,色调柔和,装潢以木系为主,感觉小清新,适合聊天或hea数小时。Strawberry soda卖相靓靓,酸酸甜甜,开开胃,有士多啤梨果粒,算足料😬最特别有薄荷叶,又睇得,又浸得落soda度,增添一种薄荷的清凉感。呢度我见到有好可爱嘅龙猫朱古力,下次要品尝呢个。 蜜糖芝麻三文鱼入口好香芝麻味😳,内里肉质好松软,偏淋身嘅,但食到香滑油润。底下有少少蜜糖甜甜地,又可以中和芝麻的燥热。 烧春鸡春鸡一上枱,香气扑鼻。咬落啖啖肉,烧得好香,面层脆脆地,不过肉质有dd干,所以配埋个汁入口就岩岩好啦。底层的薯茸香滑牛油味,颇为饱肚。蕃茄系好味嘅,烧到暖暖地,外层少少焦烤,一咬爆汁,新鲜fresh。 肉眼扒拼三文鱼肉眼七成熟(有人唔食得咁生🙈🙈,好熟呀!)好彩肉眼入口香嫩,肉眼扒黎讲脂肪算少,肉质纤维丰富,颇居口感,肉味香浓。三文鱼外有脆脆粒而内软,呢度嘅三文鱼颇有惊喜,肉软而油润唔干,入口即溶👍🏼😁
卖相靓靓,酸酸甜甜,开开胃,有士多啤梨果粒,算足料😬最特别有薄荷叶,又睇得,又浸得落soda度,增添一种薄荷的清凉感。 呢度我见到有好可爱嘅龙猫朱古力,下次要品尝呢个。
蜜糖芝麻三文鱼
烧春鸡
底层的薯茸香滑牛油味,颇为饱肚。
肉眼扒拼三文鱼