2010-06-23
上星期黎呢度食过, 觉得唔错, 回味果个杂锦刺身沙律, 所以放工后特别相约妈咪黎试下点知, 今次会有一次唔开心嘅经历!!我到达餐厅系20:20, 有三、四个人等紧位, 我等左10分钟左右就有位, 因为妈咪未到, 我等唔切就叫左个刺身沙律食住等, 跟住就接到妈咪电话话会迟到. 我食住等到21:05, 个waiter行埋黎话要last order, 我叫佢等一等, 即刻打俾妈咪, 其实我系想话俾妈咪知我帮佢柯打左先....点知个waiter见我打电话, 仲坚持企响我面前不断重复话要last order, 我同佢讲我要打埋个电话先柯打, 佢话21:00要last order, 所以唔可等再等, 要即刻order!! 我嬲嬲地问佢如果我呢一刻唔order系咪就无得食, 佢答系!!!! 果时系21:08. 但成间餐厅仲有6成人, 我隔离枱D野食都系啱啱先到!!呢个时候见到妈咪行紧入黎, 都未行到埋枱未坐低, 个waiter已经同我妈咪讲因为10点closed要last order ....系咁讲讲讲 !!!!! 跟住我就嬲得滞叫佢埋单!!!!!! 真实, 如果准时last order对于佢哋
所以放工后特别相约妈咪黎试下
点知, 今次会有一次唔开心嘅经历!!
因为妈咪未到, 我等唔切就叫左个刺身沙律食住等,
跟住就接到妈咪电话话会迟到.
其实我系想话俾妈咪知我帮佢柯打左先....
跟住我就嬲得滞叫佢埋单!!!!!!
真实, 如果准时last order对于佢哋间餐厅咁紧要, 唔系错, 但应该一早remind 客人last order 嘅时间, 就算20:30等位时唔讲, 入左去坐等果时都应该讲吖!!!!!!!
个waiter行埋黎last order又要人即刻答佢, 连几分钟都唔等得, 与其你系咁讲你last order, 不如介意下D野食等我快D柯打好过啦!!!! 一啲都唔helpful !!!
好似佢last order 系天咁大件事!!! 搅到我无哂心情, 最后俾佢成功赶走左我哋!!!!!!!!!!!!!!!!!!
last order 咁赶, 但我等埋单又等左10分钟!!!
最搅笑系我等埋单时见到仲有人加order!!
尊诚带妈咪黎食, 点知搅成咁!!!!!!