香港有Acai bowl嘅地方愈来愈少喇,难得土瓜湾新开小店群当中有就去试。首先,环境宽敞够大,座位之间相隔远,坐得舒适。但店员无乜礼貌,又未至于黑面咁过份,所以唔评论太多,大家可以自己去感受下。食物方面 - Acai Bowl:原本应该类似沙冰底,不过依间做到巴西莓汁一样稀。溶晒完全唔系正统质感,食落口感唔满足又好奇怪。面料算丰富,水果份量与种类有诚意,变咗果汁加水果及燕麦片。大啡菇芝士菠菜多士︰餐牌上明明写多士,来餐变成汉堡包,好奇怪。朋友无要求转返正确,只系觉得个包好干,最后无食晒。饮品方面 - Mocha:偏向咖啡味重,咖啡豆浓郁,苦味突出无偏酸。混合后只有极微可可,无朱古力香所以完全唔甜,两者间平衡建议朱古力可以重手啲。还是店员落错单?依杯其实系Latte,而不是Mocha?总结:服务态度加上Acai bowl质素,整个感觉只属性价比偏低。餐枱好多食客留低嘅食物碎,好污漕,我哋自行清洁。难怪公众假期下午 1点都无乜食客,空位够多够宁静。
首先,环境宽敞够大,座位之间相隔远,坐得舒适。

食物方面 - Acai Bowl:
面料算丰富,水果份量与种类有诚意,变咗果汁加水果及燕麦片。
ACAI BOWL

大啡菇芝士菠菜多士︰

大啡菇芝士菠菜多士

饮品方面 - Mocha:

偏向咖啡味重,咖啡豆浓郁,苦味突出无偏酸。
还是店员落错单?依杯其实系Latte,而不是Mocha?
Mocha

总结:
餐枱好多食客留低嘅食物碎,好污漕,我哋自行清洁。
难怪公众假期下午 1点都无乜食客,空位够多够宁静。
2023-04-07