2015-01-12
男朋友系超级蛋包迷,而我 就酷爱咖喱, 再次见到"盛八食堂"推出团购券,岂能忍手唔买呢?!下午3点几去到,客人唔多,我地又可以静静咁叹番餐呢!1.吉列鹿儿黑豚咖喱蛋包饭 : 鸳鸯汁,一边系我至爱既咖喱汁并另一边既白汁。有辣辣既咖喱汁捞饭,特别开胃架!白汁太淡, 一下子被比下去添!依旧既薄薄滑嫩蛋皮,今次配上松软香口既黑豚肉,脆粉唔厚,啖啖黑豚肉,肉质极其松软好味 !2.焗芝士火腿地鸡三文治 : 一直偏爱呢款焗三文治 ,每次来亲都必点,因为口感似厚批pizza啰 ,芝士浓郁,夹上嫩鸡肉加火腿后, 特别丰𣍰美味!自从戒左重口味之后,唔再觉得呢款三文治淡口,反而觉得味道适中刚好呢!3.风雷饺子(咖喱+鸡软骨) : 细细只既香煎饺子,皮薄但内里无咩饀,食唔到鸡软骨啰!不过有咖喱味搭够,算佢喇!嫌唔够辣既,仲可以蘸上随附既辣椒酱油呢!另外既沙律菜,新鲜好味。58蚊张coupon,用两张,补返26蚊,今餐算合理既……唔知系米天气冻既关系,d野食唔够烫热,不过就'真系坐得舒服,hea到爆,二人世界就最啱哂嘞!
下午3点几去到,客人唔多,我地又可以静静咁叹番餐呢! 1.吉列鹿儿黑豚咖喱蛋包饭 : 鸳鸯汁,一边系我至爱既咖喱汁并另一边既白汁。有辣辣既咖喱汁捞饭,特别开胃架!白汁太淡, 一下子被比下去添!依旧既薄薄滑嫩蛋皮,今次配上松软香口既黑豚肉,脆粉唔厚,啖啖黑豚肉,肉质极其松软好味 !