2023-02-14 64 浏览
今日系情人节,都系我哋嘅四周年🥰呢间餐厅~couple restaurant, 各位千祈唔好去。。。第一main course(牛柳鹅肝)上菜时得牛柳,成碟差不多食哂时我忍不住问waitress :请问鹅肝系咪另上咖?waitress :唔系呀,系白色𠮶块我:成碟都无白色的一块食物㖞。。。跟住经理行过来话:唔好意思,而家马上补翻,十分钟左右我见到一块煎过下嘅东西送左嚟,我切左一小块试试,咦,冻嘅?😮‍💨我唯有要求餐厅再煎翻热俾我。。。。五分钟后,我收到呢块翻煎鹅肝了,真心觉得块鹅肝系very dry,落d盐应该系好食d嘅。。。心里面已经在扣分。。。。。then 好on居咁坐左30分钟后,第二个main 系仲未嚟😮‍💨,催左三次,终于有个女经理讲出真相🫥原来我第2个main一早出左,唔知边个新waitress 搅错,送左去另一张枱。。。。。。。。十分钟后终于都嚟啦,(落单时仲特突叫块贵d嘅肉眼)目测同放入口时嘅体验系话我知,呢块系我平时喺惠康百佳嘅急冻牛扒,连平时对食物无乜要求嘅男友都话块牛扒肯定唔系d咩好货色😑隔离枱同我哋一样,等左好耐都未有main course,我谂等左半个钟左右啦
今日系情人节,都系我哋嘅四周年🥰
我:成碟都无白色的一块食物㖞。。。
跟住经理行过来话:唔好意思,而家马上补翻,
我唯有要求餐厅再煎翻热俾我。。。。
隔离枱同我哋一样,等左好耐都未有main course,我谂等左半个钟左右啦。。无嗱嗱waitress 攞两杯甜品俾佢哋,𠮶pair情侣系o 哂咀。。。。
结果呢餐情人节dinner,食左两个钟😑食到一肚气
下年去食椰子鸡煲好过😆😆