2017-10-03
未入去食之前系俾餐厅出面既宣传牌吸引住,写住限定泰式生虾刺身(消费满$100加$10),就系咁就伏左啦。我地两个人,开头俾张两人榙极有问题,就算两个人一齐禁住张榙都系咁摇,如果有水放上去一定倒泻,我地都唔明咁摇既榙都俾人坐既?我地要求换榙,D侍应已经好唔likey。紧住转左张近门口位既俾我地,但张榙后面仲有两三张榙既,我地坐左,D侍应又入唔到去传菜 / 斟水,成个摆位都极差,我地都系想快食快走姐,成餐饭都要就住D侍应同其他客人,已经好受气,真系想即刻走。我地叫左泰式大虾炒金边粉($62) + 炸鱼腐冬菇冬荫公汤檬粉($43) + 泰式生虾刺身($10)。首先讲下个泰式大虾炒金边粉,唔预左有卖相,不过两只大虾真系好「大」㖞,同埋好唔新鲜,直程系死虾。呢个金边粉系得个香味无调味,好淡口,食到咀都「咩」埋炸鱼腐冬菇冬荫公汤檬粉(BB辣),一上榙又系唔好睇卖相啦,D鱼腐真系名符其实既腐肉咁,入口无味,D肉系散既,唔好讲话有鱼味啦下。冬菇正常,不过一个冬菇切开几份,唔使咁悭皮牙?目测应该得两只冬菇都无。最重要既冬荫公汤底就真系唔好提啦,同饮油无分别,唔香无味,出前一丁包麻油都好过佢最后买钱贴难受
最后买钱贴难受既就系泰式生虾刺身,上到榙都诚意可嘉既,起码有碗冰镇住,同个酱汁味道都唔错。不过D生虾刺身就只有怪既雪味,入口系「霉」既,真系唔知食紧D咩
成餐lunch半个钟都系咁要就位,坐得唔舒服,D侍应又黑口黑面,野食极之难食,咁既价钱我食麦当当 / KFC好过啦!希望大家唔好中伏