2019-12-29
约亚女去荃湾食晚餐, 太约19:00 到翡翠拉面,等了几分钟就有枱,商量过后, 叫咗上海小笼包, 蒜蓉豆苗, 炸银丝卷和上海炒年糕, 侍应 我讲要等15至20分钟, 到19:42 就揾另一位侍应查询我落order到而家都未有, 反而见到其他迟过我地入座既枱已食整东西, 跟住这位侍应 好快就攞小笼包畀我哋, 其余食物跟住上枱,但质数太差,蒜蓉豆苗好咸, 炸银丝卷食倒粉粒和吾松软, 年糕冇口感和死咸, 根本食不下去就叫埋单, 侍应认咗但又冇处理, 再叫经理 埋单, 佢就收咗咭去柜枱, 跟住又冇人理, 我引吾住去柜枱埋单就走人 (最尾发现经理系门口) PS: 这间食店管理好有问题, 原来埋单只可以经理做, 其他人系吾会跟进, 同埋安排人手做嘢好混乱