2022-09-22 356 浏览
金玡居 故宫店 , 个 花雕鸡汤 面 , 个面成 个面饼咁 , 半生半熟,完全唔弹牙,个面芯又硬既,食完一定胃痛第一次同个经理讲完质地有d问题换完新面,都系继续一pat 嘢咁跟住经理先话原来个面系咁既质地 ,问佢可唔可以转其他面,就西口西面咁拎走咗个面,无答过可唔可以换架如是隔咗起码15分钟,都无再上过任何其他面食,再追问要几耐先知,原来仲煮紧,要排队再等煮……留意距离原本落单,已经隔咗39分钟,第一次要换都系隔咗5分钟左右就到,到底再煮一个面要几耐?如果原本面质已经如此奇怪,为何第一次又会换新?第二又会话原本面质就系如此客人想转其他面食,唔可以其实可以直接讲,而唔需要卑面色客人睇,更加无需要拖延上菜因为实在隔太耐,决定取消个面既重做,职员好似觉得好奇怪咁,同行既朋友都已经食完,仲等一个唔知几时先到既面咩?最后职员话要收返一个小食 葱油鸡 费用,真系第一次听会咁样收返钱