2023-05-28
今日星期日,特登去九龙城揾食,次次落去都食泰国嘢,今次不如食其他啦,想OpenRice见到呢一间餐厅,有几多人like,特登行过去睇吓间餐厅。见到入边都冇人食,见到佢门口写有鸡煲又烤鱼,然后即刻有个姐姐冲出嚟,系咁话我平啲俾你啊, 399两位,我话仲有冇其他费用啊?佢话加埋501,再送埋嘢饮俾我哋任饮,跟手我行咗一阵间,是但啦去试吓啦。入到去,叫咗个烤鱼香辣味,上到嚟见到个汤底就已经唔对路,唏哩呼噜水咁嘅样,条鱼硬骨骨又鱼腥味好重,啲鱼肉又硬。佢有啲小食 流心蛋,只有这个我觉得OK,阿宗面线难食没有味道的,盐酥鸡不过不失,台式饮品都系一般嘢。然之后再叫一个细细份嘅鸡煲,我都唔敢叫太大份一阵间唔好食又浪费咗,点知啲鸡有两种唔同嘅样,我极度怀疑系啲炸鸡用唔使炒埋一堆当鸡煲上。 加埋食咗都冇30分钟,我已经走啦,因为真系好难食。买单睇清楚,原来仲有每一位$28的假日附加费。一定唔会再有下一次。
一定唔会再有下一次。
阿宗面线
盐酥鸡