2022-11-26
难食,味精多,未食完就催客走~ 明赶客😡一行6人去食饭,打电话去book 枱,又话有位,又话未必有位。7:00到咗仲有枱,半数先可入坐。有3个朋友未到,够半数照入去叫佢啤酒小食饮住先。坐咗10分钟左右,个呀婆(应该系老板娘) 不段喺到眼啤啤。之后朋友到齐。叫咗韭菜猪红、卤水鹅片、咕噜肉、啫啫芥兰煲、豉椒炒蚬、炸子鸡、炸蚝饼、同埋椒盐九肚鱼,仲不断叫啤酒谂住慢慢倾慢慢食。点知食到一小时多啲,听到个呀婆叫后面张四人枱𠮶四个食客转去张二人枱。人哋梗系唔睬佢佢啦。之后就好似沙鱼咁喺我哋张枱后面徘徊,系咁话有张六人枱喺门口等咗好耐。其实食饭等枱好正常。佢哋又无限时,但系就用呢啲方法逼你唔好意思咁走。之后仲嚟收我哋个啤酒樽,问我哋系咪饮完支啤酒就走。😡 食打冷正常都系慢慢饮慢慢食慢慢倾,如果咁样俾人催法,咁就失去食打冷嘅意义。超嬲😡态度唔好都算啦😤,嘢食都唔好食就冇必要去了😒
态度唔好都算啦😤,嘢食都唔好食就冇必要去了😒