2023-07-22 1018 浏览
细细间嘅炸鸡店,但系口碑非常之好,人气爆灯。当我哋踏入餐厅,迎面嚟嘅系一阵香气,好似即刻就把我哋嘅肚饿唤醒。不过最令我惊喜嘅系店舖嘅卫生情况,一尘不染,好整洁!由于系第一次黎呢度,我哋决定叫咗两款招牌菜式:「炸鸡脾」同「沙姜鸡髀」。落单嘅时候,我哋嘅心情都好兴奋,好期待𠮶啲美味即将降临!啱啱啲炸鸡脾送上嚟嘅时候,啲味道好香,皮脆肉嫩,啖啖香辣,真系正!仲要系连佐啲酱料都几有心机,增色不少。不过话说返嘢,当时天气都几热,食咁多辣嘢都啱啱好,不过唔啱唔啱就食多几块啦!接著上嚟嘅「沙姜鸡髀」都唔遑多让,肉质鲜嫩多汁,伴住啲特制嘅沙姜酱汁,酸甜味道啱晒我嘅胃口。正所谓「食得咸鱼抵得渴」,再加上食完啲炸鸡脾,真系令我食指大动!而我哋呢次嘅用餐经历亦不止于美食本身,因为我哋系同好几个好朋友一齐嚟嘅。佢地嘅陪伴令呢次食饭更加开心愉快,一面倾下计,一面议论著下次嚟「很得辉」要试咩新菜式!讲咗咁多,话说返啲天气,就系间炸鸡店嚟讲,最适合嘅就系旧区雨后嘅天气啦!闷热嘅天气啫,啲辣味嘅炸鸡同埋啲清新嘅沙姜鸡髀,真系好岩喉啤啤!嚟到呢度,仲可以饱尝美食,同埋享受亲朋好友嘅欢聚时光,真系一举两得啊!终于啦,我哋

终于啦,我哋系「很得辉」度过咗一个美食探险,丰富嘅味觉体验同埋愉快嘅时光。下次如果再有心情同埋肚饿嘅时候,我一定会再嚟呢度揾食!同埋,忘记提,个店舖卫生真系令我印象深刻,所以系方便、舒适嘅环境下享受美食,真系增色不少!
2023-07-12
午餐