2020-08-20
古早蛋糕近呢几年开到成行成市,出嘅口味都越来越多花款,见最近唔少人介绍呢间有间本舖嘅古早蛋糕,系正T.O.P对面咁方便,决定试试🍴原本想食啱啱出炉嘅芝士口味,点知因为三心两意......已经被排喺前面嘅顾客买晒😩😩😩真系咁受欢迎⁉️所以今次只好先食原味,可以试清楚佢嘅蛋糕系米真材实料😛😋经典原味古早蛋糕 $60虽然好多顾客,但系店员嘅服务都相当亲切,除咗主动提供胶餐刀外,仲提醒我哋可以放喺雪柜食三日,雪冻食都可以。懒人如我,连放入微波炉叮几分钟都觉得麻烦,所以冻食就啱晒😝蛋糕嘅质感十分松软,就算放入雪柜都唔会干身,反而几湿润!蛋糕唔会好甜,感觉轻盈,蛋味都够香,而且相当大旧,经过遥远嘅车程番到屋企都仲系涨卜卜冇塌落嚟👍🏻👍🏻👍🏻整体而言相当抵食,可以解决未来几日嘅下午茶同宵夜🤤不过下次一定要食到芝士味😩😩😩
经典原味古早蛋糕 $60