2008-06-13
师傅领小弟上路之二.由大角神厨行番出嚟MK, 刚才吸入的卡路里恐快已溜咁d走, 所以又系时候要揾嘢食充体力. 师傅是小弟死党, 知小弟一向什爱甜嘢, 就整番个甜品啦!师傅系劲怕热既, 所以叫了个西瓜刨冰. 个卖相系一座冰山啰! 有花奶, 凉粉, 西瓜, 味道还不错的, 消暑功效不容置异! 小弟因知仲有下场, 故食糊稳阵, 唔使消化, 由佢游来游去就ok. 今次叫了2沟芝麻加合桃, 又补脑, 又滑肠, 真系人都聪明d, 毒都排多d啦! 一碗嘢搅掂晒, 佩服佩服!不过个人认为今次d糊略盐过杰, 但都是好食的!虽然所有嘢都好似冇乜特别, 但其食物保持一贯水准, 加上有幸同师傅同席, 已令小弟再三回味, 见到老相好既笑容, 真系有如唐伯虎见到秋香回眸三笑留情既感觉, 有何笑不出之理.
不过个人认为今次d糊略盐过杰, 但都是好食的!