2016-01-26 975 浏览
刚好系湾仔做完野,女朋友等我,话要食咩雪糕鸡蛋仔,心谂,雪糕同鸡蛋仔有咩关系呢?原来系新兴咗一派嘅甜品嚟。咁我梗系陪佢去食啦。铺头细细但好好生意,铺头出面都有几个人等紧,我地要咗一个night wolf,系由朱古力软雪糕,牛油酥,焦糖香蕉雪糕,热情果奶冻,脆脆片同brownie朱古力碎鸡蛋仔整成嘅。一杯好大杯,配料好丰富而每样都好出色。朱古力雪糕又滑又浓,雪糕5会好快溶,好实净。焦糖香蕉雪糕亦好有惊喜,香蕉味好香但一啲都5假,同朱古力好配搭。鸡蛋仔有足足一大底,食到一粒粒嘅朱古力碎,brownie浓郁令到鸡蛋仔味道更加香浓。鸡蛋仔外脆内软,5会过份实心,两个人分享就岩岩好下一次一定会再嚟试下其他味道!

下一次一定会再嚟试下其他味道!