2021-04-10
最紧成日见到米线关注组出现云桂香嘅米线👀之前食过都觉得呢到嘅汤底几正 所以就跟吓风又嚟食吓😆.📌通菜鸡丝小锅米线 $44小锅米线有芽菜,酸菜,韮菜,芫茜🌱如果嗌唔辣就冇肉碎 所以拣咗微辣😎最钟意就系呢到嘅汤底可以拣淡/浓味啲 面都有得拣爽/淋啲😍淡味感觉上味精少啲 系会冇咗咁惹味 清啲🤣但系汤底嘅酸味都够😝因为佢配咗肉碎 同朋友都觉得就算唔加𩠌 净系个汤底加面已经好食😋识食一定拣爽面 好有咬口🤩通菜同鸡丝份量好多💓鸡丝好索汤 吸晒啲味 好正🤤.📌猪润炸酱小锅水晶粉 $50炸酱食落同佢原本配嘅肉碎好似 觉得唔洗加钱嗌🤣呢到嘅𩠌同配料都比得好大方🥰猪润都有好多旧😆偷咗朋友一旧嚟食 唔腥 唔会太淋太干 唔错😈呢到仲有红薯粉同水晶粉 水晶粉个样同味都同谭仔嘅薯粉一样🤔所以其实我都唔知薯粉同埋水晶粉有咩分别🙈
📌通菜鸡丝小锅米线 $44
通菜鸡丝小锅米线