2016-02-12 1791 浏览
睇完戏,大家都想食少许嘢再返归!粉面都系一个好选择!大家一致认为想食呢间!去到呢度人山人海,好在有3层,先带小朋友行到上顶先至揾到位,一张圆枱坐晒7个人!一、二楼系四方枱!三楼系圆枱!地方装修简洁!不过人太多,抽气唔太够,比较焗!坐低之后再落一楼落单兼取食物, 虽然几层之间有䢂!但䢂又唔上3楼!取咗食物之后我搭䢂上2楼再行多一层!上上落落!落单后食物极速出菜,厨房极有效率!取好食物可以在每层楼梯位一个柜度落调味料,但⋯⋯自家制辣椒酱同冬菜已经见底!无店员有时间补充! 招牌河粉($26):叫比肥髀食!河粉太淋,一夹就断,汤底唔太咸,鱼蛋唔弹牙,无鱼味,牛丸少许弹牙,但牛肉味唔浓!春卷外层腐皮索晒汤,中央鱼肉弹牙!好味! 大肠小窝米线($34):自己最喜欢呢度嘅大肠,卤得入味,大肠弹牙!汤底少辣香浓,配菜韭菜香,腐皮滑,今日可能无芽菜,转咗黄芽白,虽然索汤但自己唔钟意食黄芽白!今日米线太淋,唔弹牙! 冻柚子气泡茶($15):柚子味道唔太浓,无冰唔会太冻,气泡唔多,不过茶味清爽!解腻比豆浆好!客人太多,所以收银同厨房都极快手!车轮手唔停!简单快食!

客人太多,所以收银同厨房都极快手!车轮手唔停!

简单快食!
2016-02-10