2020-10-18 71 浏览
行过佐敦,见到呢间"云南啊老表黑山羊汤锅米线",就突然好想食羊肉,见到呢间除左羊都几多其他野食,一于试下。我哋两人就叫牛羊双拼酸辣米线(大碗)同水饺(韮菜拼白菜)同其他一啲小吃,有凉拌豆角,口水鸡,麻辣猪耳朵,麻辣鸡翼。枱面亦提供咗好多酱料可自行调配,值得一提佢嘅菜甫,爽口唔系度度都有得食,我钟意食就食多啲!大碗既米线真系好大碗,同朋友share 食,试多啲唔同野食。米线入边有唔少羊肉同牛腩,羊肉香口,牛肉就肥瘦适中,酸菜汤底都好正!食羊既朋友要黎试下呢碗羊牛米线。水饺可以拣双拼,有白菜同韮菜水饺。真材实料,又大大粒,本身有醋点,唔点已经好好味,摆落米线一齐食仲好味。凉拌豆角爽口少辣。口水鸡同猪耳朵水准!麻辣鸡翼腌得够哂入味。好满足呀,捧住个肚走。

凉拌豆角爽口少辣。口水鸡同猪耳朵水准!

麻辣鸡翼腌得够哂入味。

好满足呀,捧住个肚走。

• 羊牛酸菜米线