2023-06-13 558 浏览
虾仔记嘅净云吞真系好正啊!佢嘅汤底好清新,云吞就够鲜美,令人一食就爱上。虾仔记嘅净云吞汤底好特别,佢唔系用猪骨或者鸡骨熬啊,而系用虾头煮嘅!呢个方法煮出嚟嘅汤底好鲜甜,而且带啲虾味,好开胃呀。汤底都唔会太浓烈,仲保留住啲清新嘅口感,真系好好饮。云吞方面,佢哋系虾仔记自家制嘅,好新鲜,有啲手工嘅感觉。云吞皮唔厚唔薄,啱啱好咬,入口即化,真系好正啊!云吞里面有啲肉,啲虾,啲鲜味都好丰富,食落去真系好爽口,好滋味。净食都系25蚊乍。如果你去虾仔记食净云吞,仲可以试下佢哋既牛腩同埋水饺,都系招牌好好食。我自己觉得价钱亲民性价比又高,基本上我哋屋企一个月有食到5/6次。我家大人最中意消夜食佢,贪佢又平又抵食。

食佢,贪佢又平又抵食。
净食云吞
2023-06-12