2022-04-30 344 浏览
上星期六行经乐富广场就揾地方食晏,见有食开的上海姥姥又冇乜人,而且仲有下午茶餐,所以和男友一人叫一个餐再加配小笼包和芥末小云耳😋下午茶餐可加配小食,我最钟意食小笼包当然要加配😋每人都加配2粒就唔洗争😂还点了轻量版芥末小云耳,芥末令小云耳更清新😊主食点了五香牛肉拉面和菜肉云吞拉面,我和男友习惯交换𩠌来吃,所以我用2粒云吞来换他的五香牛肉。五香牛肉不过不失,然后问题来了,我吃第一粒云吞时觉得冇乜野,吃第二粒一咬是酸的😨😨😨即时问男友有没有觉得云吞酸,佢话佢都食到有一粒有少少酸酸地,但我𠮶粒好明显系变左质冇可能食到,于是即时向店员反应,但那女店员第一下回应是话我食晒,我话返俾佢听我分左2粒俾男友,1粒冇事,1粒咬左一啖觉得酸冇再吃,我只系话返俾佢地知 (废事佢地以为我想呃饭食咁😑)佢先话会睇睇,然后那女店员同一个男人讲完,男人就话会入去(厨房)睇睇,我唔知佢地系米睇完就算,到我地埋单都冇讲返点情形,但我食完之后夜晚就肚痛肚泻😵😢呢间分店d食物质素真系食过咁多间里面最差,下次经过都唔会再帮衬😑

招牌小笼包

还点了轻量版芥末小云耳,芥末令小云耳更清新😊
芥末小云耳

五香牛肉拉面