2023-04-04
朗豪坊除咗有比较多人去嘅4楼 food court,我个人其实几钟意佢地13楼啲餐厅同酒吧,感觉气氛好好!前排去咗The Sky Bar,之前都试过喺度饮野,今次去dinner发现佢地食物都好高质,值得推介🍴🫶🏻.🦪Monster of Reiwa $148/2pc黎自日本嘅生蚝 令和の怪物 size惊人,真系第一次试大过手掌嘅生蚝😳🇯🇵 肥美嘅生蚝味道清甜带海水味,好正啊🤤🥩安格斯肉眼配巴黎牛油 $316黎自美国克厘石牧场嘅Angus Ribeye,牛肉本身油份充足但又唔会太肥,外层做到焦脆嘅效果,我地觉得四成岩岩好!伴碟仲有好juicy嘅蔬菜串烧添🍢😆🐑 黑松露酱焗羊架伴蕃茄芝士焗蚝 $316羊架有三枝骨,五成熟嘅羊肉粉嫩软腍,食落相当juciy,佢外层运用咗香烤脆皮嘅做法,更加惹味🔥 🍝 烤龙虾.海鲜.龙虾汁手卷意大利面 $248手卷意大利面平时唔常见,食落又几得意😆 意粉龙虾汁浓郁,海鲜有龙虾、鱿鱼、带子、八爪鱼同满满蟹肉丝,加上翠玉瓜、黄椒同蕃茄等蔬菜,真系超足料!🦀同埋佢地系全日happy hour🤯 喺度饮返杯食下野真系几chill呢🥂☺️
🦪Monster of Reiwa $148/2pc
🥩安格斯肉眼配巴黎牛油 $316