蓮香樓

Lin Heung Lau
莲香楼翻新之后都未有机会重临旧地,今日经过见到昔日卖饼嘅门口位置已经变成卖茶饮嘅地方,当然要试吓啦!.云泡系列最特别嘅地方系每杯茶面都会有一层厚厚嘅奶泡,店员会喺客人面前再加topping,仪式感拉满💯.Kuku拣咗三千红尘($38),法国伯爵茶底加上铺满玉桂粉嘅云呢拿云泡,扑鼻而来嘅玉桂香真系超正🤤 店员教我哋先浅尝一啖茶,伯爵茶底好香,啱晒钟意饮浓茶味嘅朋友!之后再用饮管啜一啖云泡,好滑好甜奶香☁️ 最后先再搅匀云泡同茶,又会饮到另一番层次!🫖🫖.下次决定试埋其他口味!🤤🫧#hungrykuuu_hongkong #hungrykuuu_central #中环美食 #香港手摇 #香港好去处 #香港美食 #hkfood #hkgoodwest #hkcafe #相机食先 #食好西

下次决定试埋其他口味!🤤🫧