2021-06-12 291 浏览
再次黎到大埔墟觅食经过见到依间 开饭主义 试吓佢一望餐牌 呆咗 从来未食过一间餐厅可以咩地方菜式都有讲紧港式 日式 印尼 泰式 越式 西式 韩式 台式😧睇menu都真系要睇一阵另外仲要有lunch/ tea set最后拣咗个鲜牛肉罗宋浓汤通粉 配香脆奶油猪火腿奄烈 ($52)饮品要冻柠茶冇影到个猪仔包 不过样唔差 都几大个 上面有牛油🧈炼奶咬落脆口之后依个鲜牛肉罗宋浓汤通粉碗望落细啲 但系因为个碗深 同埋佢几满 所以都够食罗宋汤底非常正宗 材料丰富 有薯仔🥔红萝卜🥕杂菜肉就有牛肉片同好似五香肉丁嘅肉丝味道都超级浓同入味 而且比较杰身 食落又甜又酸 仲有啲辣 我谂系用汤包/罐头 所以先咁浓味🥫食食吓系有少少咸嘅 但系都ok🍝至于通粉 佢唔系意大利式通粉/缧丝粉 而系港式𠮶只但系比起快熟通心粉厚身啲同大粒啲所以口感上几唔错 加上通心粉嘅特色系佢中间通心 可以好吸汤🐂牛肉片就一般 一半好韧 一半又几淋可惜完全冇牛味 亦唔似牛肉 唔好食五香肉丁丝就反而好好食 肉超淋 有肉味 同汤好夹👍🏻-味道唔错 一开始以为通常啲咁多菜式嘅餐厅都伏伏哋 因为唔够专意外地佢依间全部都唔错😋好劲服务态度都算好 姐
再次黎到大埔墟觅食
五香肉丁丝就反而好好食 肉超淋 有肉味 同汤好夹👍🏻
意外地佢依间全部都唔错😋好劲
服务态度都算好 姐姐落单有耐性
环境就差啲 入面灯光唔足 好暗 然后俾人感觉好似污糟啲咁
价钱就非常抵食!全部都大概$50 大大碟 超足料 包你食饱 仲有饮品包添!
鲜牛肉罗宋浓汤通粉 配香脆奶油猪火腿奄烈