2021-10-25 81 浏览
鲜少见到西九龙中心嘅食肆会大排长龙,见到呢一个场面非常震撼!睇返餐牌,价钱绝对合理!而且标榜零味精!我立刻去排埋一份😼Menu绝对多元化有炒粉面饭同埋客饭,最主打嘅当然系佢令味精嘅汤品!基本上嗌饭餐都会送一个细嘅汤,唔需要额外点。每一日都会有唔同嘅汤品,今日系星期六,就系以下呢一款,啱晒秋冬天气👍🏻汤品非常香浓,睇颜色已经知道!另外,果然系无味精,童叟无欺!梅子金沙骨饭~酸酸甜甜嘅汁料,令人胃口顿时大开,加上排骨已经系炆到非常淋,做得到骨肉分离,而且够晒入味!鳗鱼炒饭~炒饭嘅饭粒粒分明,鳗鱼汁包裹著每一粒饭粒,鳗鱼嘅份量亦都唔少,伴随着粟米粒同菜,感觉更为健康。香煎莲藕饼饭~手剁肉饼果然系最好食,口感绝对非同小可,加上肉饼两边煎到金黄香脆,简直极品!