餐厅: 阿桂老友粉
资讯:

2014-08-18 932 浏览
咁岩去开马鞍山揾朋友,正当肚饿既时候就见到呢间「阿桂老友粉」。广西南宁风味从未食过,就决定一试。首先食左个「正宗担担面」,想睇下佢同上海口味有咩唔同。拎上台时热辣辣,配料有肉碎、花生碎等,可拣辣唔辣,发觉佢比起上海口味多了一份花生香味,混和本身的肉碎花生酱汁更显浓郁,担担面有咬感,1d都唔干,好食!「麻辣口水鸡」,口水鸡肉嫩又入味,辣度选了小辣,辣度刚好,小小刺激,吃后麻感余韵充斥口腔,味道很香很惹味,嗜辣者可试大辣!最后,佢个自制山楂苹果茶不得不赞!!!我一向都不会order山楂茶,见佢加入左苹果,谂住试下味道如何。。饮第一啖即刻爱上,入口清甜又解喝,酸酸甜甜,感觉同一般山楂茶好唔同,好fresh!!谂起都想再饮!!价钱方面劲抵食,又大大碗!

价钱方面劲抵食,又大大碗!
2014-08-06
  • 香脆鸡翼