2015-01-16
小学开始爸爸放工就会买呢间蛋糕店各款嘅蛋糕, 用黎做饭后甜品(父爱) 𠮶阵一件都要24蚊, 每次买两件一家人share, 特别好食 就连自我介绍到都会讲埋最钟意呢间餐厅嘅芝士蛋糕hehe, 好耐无食喇 杂菜汤 (2.5/5)见menu嘅餐汤有粟米忌廉汤, 仲满心欢喜谂住嗌啦, 点知得杂菜汤, 味道一般般啦! 另外杂菜唔多意式巴茜酱烤薯意粉$50 (3/5)香草味淡淡地都ok, 加啲辣椒干一齐炒食嘅时候要捞一捞橄榄油同其他香料, 味道更好, 烤薯都几香, 卖相就失望咗啲Set Lunch蕃茄蚬肉意大利粉$58蕃茄汁炒到较干身, 无多余嘅汁, 唔会影响意粉嘅质地, 蚬肉就一般蒜蓉烟肉蘑菇意大利粉$65各款意粉到煮得岩岩好, 蒜蓉味好香忌廉烟三文鱼蘑菇焗饭$60焗饭用嘅系珍珠米, 较大粒, 煮得唔太咁腍有咬口, 三文鱼都算新鲜唔腥, 芝士好多, 有好多一丝丝嘅芝士, 都唔错日本栗子蛋糕+$25(4/5)季节限定点可以唔食呀 栗子蓉好多, 蛋糕又松软, 忌廉味好香, 饼底好脆, 做得非常好 おいしい皇牌士多啤梨蛋糕+$25(4/5)士多啤梨熟得啱啱好, 用保鲜纸包住 keep住里面嘅水分虽
见menu嘅餐汤有粟米忌廉汤, 仲满心欢喜谂住嗌啦, 点知得杂菜汤, 味道一般般啦! 另外杂菜唔多 意式巴茜酱烤薯意粉$50 (3/5)
香草味淡淡地都ok, 加啲辣椒干一齐炒
食嘅时候要捞一捞橄榄油同其他香料, 味道更好, 烤薯都几香, 卖相就失望咗啲 Set Lunch
蕃茄蚬肉意大利粉$58
蕃茄汁炒到较干身, 无多余嘅汁, 唔会影响意粉嘅质地, 蚬肉就一般 蒜蓉烟肉蘑菇意大利粉$65
各款意粉到煮得岩岩好, 蒜蓉味好香 忌廉烟三文鱼蘑菇焗饭$60
焗饭用嘅系珍珠米, 较大粒, 煮得唔太咁腍有咬口, 三文鱼都算新鲜唔腥, 芝士好多, 有好多一丝丝嘅芝士, 都唔错 日本栗子蛋糕+$25(4/5)
季节限定点可以唔食呀 栗子蓉好多, 蛋糕又松软, 忌廉味好香, 饼底好脆, 做得非常好 おいしい 皇牌士多啤梨蛋糕+$25(4/5)
士多啤梨熟得啱啱好, 用保鲜纸包住 keep住里面嘅水分
虽然拆嘅时候一直话咁样包住我不如买外卖, 但都有佢嘅好处嘅