2022-08-31 337 浏览
香港人真系好钟意打边炉🍲我自己同屋企人都唔例外,一年四季都可以打边炉🤣不过成日打边炉真系搞唔掂,会劲肥🙈知道近排渝味晓宇同生酮饮食达人唐贝诗合作推出生酮火锅菜单,咁就唔怕肥,仲可以食住瘦添😍为咗做到食住瘦,我哋坚持只点生酮汤底、食材同饮品,最估唔到嘅系原来连调味料都有生酮架~汤底方面我哋叫咗一个鸳鸯锅,「养生花胶鸡锅」配「山珍菌汤锅」。养生花胶鸡锅选用三黄鸡加入花胶、新鲜虫草花、杞子及鶏汤等肴制6小时,肴至皮散胶质溶于汤中,啱晒女士们呀😌火锅料方面我哋全部都系点半份,咁就可以试多啲嘢啦‼️美国Prime牛小排油脂分布平均,肉质鲜嫩‼️ 纽西兰精品羊肉卷有好香浓嘅羊肉味,香而不臊‼️薄切嘅大刀猪腰片非常爽脆,令我哋非常惊艳‼️鲜猪心都非常唔错‼️牛骨髓同猪脑非常嫩滑,my favourite‼️想饱肚啲我哋试咗海带面,其实我都系第一次见,原来系用海带制成嘅。由于主要系纤维,口感比一般面质爽脆,几乎系零卡路里,食完都唔会有罪恶感✌🏼打边炉就一定要饮嘢㗎啦🍹 我地点左以生酮糖作为代用糖嘅无糖饮品👉🏻青柠梳打同生酮杂莓梳打。虽然系无糖但系味道都唔错,最紧要系唔会肥😆呢餐真系食得开心又放心🤣🤣

「养生花胶鸡锅」配「山珍菌汤锅」
养生花胶鸡锅

纽西兰精品羊肉卷
牛骨髓

海带面

呢餐真系食得开心又放心🤣🤣
「养生花胶鸡锅」配「山珍菌汤锅」
养生花胶鸡锅
纽西兰精品羊肉卷