2009-08-28 27 浏览
自从流金岁月开左之后我一直都好想去食, 因为有好多好评, 好多人都评为屯门区既高档酒楼, 但系一直都觉得好贵所以无去过, 早几日, 14个同事系开会之前一齐去左食饭, 终于去左呢度, 叫左2个套餐同一d小食我地叫左小笼包. 红油抄手. 松子桂鱼. 流金岁月炒反. 蒸&炸银丝卷. 醉鸡 汤. 脆鳝. 炒虾球.甜品就叫左红豆沙. 纪子红枣冻糕 高力流沙. 其实应该仲有多d野食既不过我都唔记得咁多喇. 其实d野食真系普普通通. 除左银丝卷同个鱼整得不过不失之外其他野食真系仲有好大的进步空间! 就好似小笼包咁虽然唔难食算多汁, 但个皮都仲系厚左d ; 炒饭无乜料得d肉松同葱唔系唔好食不但系完全唔值个个价; 脆鳝系炸得好香口既不过炸到完全无左鳝味其实炸乜都系分别; 醉鸡d鸡劲唔好食d肉仲有雪味! 最难食系红油炒手, 煮熟云吞后淋些辣油就算我自己整都得啦甜品都唔太好食, 个跟餐送既红豆沙红豆都唔多粒, 果皮味太重, 苦苦地都算仲要豆还豆, 水还水! 个高力流沙,虽然唔难食但系个红豆馅得dd咁多, 好似食成旧粉咁 个纪子红枣冻糕我无食不过同事话好似食冰咁, 忍唔住同餐厅既人讲要换左佢!成餐饭我觉得

成餐饭我觉得比较值得赞既只有人参乌龙茶.

用东亚信用咭个餐有半价, 半价左14个个人食一人一百蚊到, 都唔系真系太贵不过咁既食物质素就一d都唔值, 服务反而无我想像中咁差
2009-08-26