餐厅: 鍾菜館
资讯:

2022-02-15 3199 浏览
数码港停车场多充电位,泊车又有优惠。所以假日泊好架车去钟菜馆叹下茶都系一件乐事。钟菜馆环境古色古香,座位阔落,唔会好似一般酒楼咁人多就会好嘈。平日食饭时间比较多人外,假日会疏落啲。座位旁边放置左个自动冲茶机,有加水、煲水功能,扫描QR码就可以自助点餐,所以基本上咩都自己嚟,唔需要客服。我好少饮普洱,因为好多酒楼𠮶啲都会好苦涩。但呢度啲普洱反而我好钟意饮,唔涩,有茶味。点心如牛肉球内有马蹄,食落爽口;黑毛猪叉烧肠啲叉烧好味,但如果个粉皮薄啲更好。大部分点心都整得唔错,价钱唔太贵。陈皮炒河粉就觉得又贵又唔值,无肉,可能贵在啲陈皮丝,不过食到啲系陈皮嘅苦味而唔系甘味。鸡白杏仁茶就好正,好香杏仁味,甜味适中。整体嚟讲呢度系中午叹茶嘅好地方。
整体嚟讲呢度系中午叹茶嘅好地方。
黑毛猪叉烧肠
山竹牛肉球