2021-10-19
呢到主要就系三个食法🥩Sukiyaki / Shabushabu (HKD$680)/ Mori Omakase (HKD$1480+)首次帮衬,我地就拣中价位Sukiyaki Set🍴 贴心位系肉类可以拣既~有牛/豚 可另加牛舌(HKD$100)依啲位都好有共识😏我地一定系食牛🐮选择简单,好快拣好就等师傅上菜同烹调👨🏻🍳成个Set 都好好丰富~ *前菜 蒸物 野菜 烧肉 御饭 甜品*____________我地叫嘅set有齐四款肉,包括肉眼,西冷,两款牛肩🐄而成个玩法就系:1.煎一块肉👉🏻食😋2.炒份菜👉🏻食😋梅花间竹咁嘅,期间可以随意配饭食🍚(任添)/ 蛋浆/就咁食🐮🐮🐮✅依个流程避免左食太多肉会好腻既情况😋✅关西风Sukiyaki 半煎半汁煮,依个食法真系好香口好食到黄牛嘅油脂感而师傅见你系咁食饭既时候,都会不断提你之后有个滑蛋牛肉饭😍要留肚食唔系就会浪费咗啦😂___________最后既滑蛋和牛饭 本来以为会好普通,但系因为吸收晒之前嘅精华~令到成个饭都好香呀🤤真系要留肚食!!___________最后甜品,当日就系樱花奶冻同厥饼👍🏻因为系同男朋友庆祝生日,所以预先拜托餐厅整
/ Mori Omakase (HKD$1480+)
首次帮衬,我地就拣中价位Sukiyaki Set🍴
依啲位都好有共识😏我地一定系食牛🐮
选择简单,好快拣好就等师傅上菜同烹调👨🏻🍳
____________
我地叫嘅set有齐四款肉,包括肉眼,西冷,两款牛肩🐄
而成个玩法就系:
1.煎一块肉👉🏻食😋
2.炒份菜👉🏻食😋
✅依个流程避免左食太多肉会好腻既情况😋
最后既滑蛋和牛饭
___________
最后甜品,当日就系樱花奶冻同厥饼👍🏻因为系同男朋友庆祝生日,所以预先拜托餐厅整HBD 嘅字眼~估唔到原来仲有蜡烛吹🤣
评分:10/10
____________
地址:Sukiyaki Mori (Hollywood road)
すき焼 森 (荷李活道) (中环)
中环荷李活道66号地库