2018-08-26
收工时,同事介绍去乐富食嘢,推介必食海鲜拼盘,心郁郁,但又唔熟路。横掂佢住喺𠮶头,就同一齐去食。餐厅的台櫈全是木制,干净又企理,埋边仲有幅特色墙,衬埋啲八十年代嘅英文hit songs,坐落都几舒服。睇下餐牌,必食的海鲜拼盘只卖$228,一于整盘嚟食下,再叫多个烟肉芝士条食下先。食海鲜,点都要啤啤佢先够过瘾,我饮Hoegaarden,同事就饮1664。上嘢都好快,不一会,两款嘢食都上齐。【烟肉芝士条】热辣辣,香喷喷,炸薯条上面铺满金黄色的芝士和烟肉粒。我习惯用手食,餐厅又好鬼死体贴,提供埋胶手套。我唔客气喇! 好味、滋味、惹味! 值得一提的是,啲茄酱系加咗香草的,所以将啲薯条点起茄酱来食,特别好食。【海鲜拼盘】果然好震憾,好大盘。大虾、大蚬、青口、墨鱼饼、鱿鱼圈、扇贝。样样都系 my 非弗。食力强劲嘅同事仍未够喉,佢多叫了一杯椰林飘香,佢话椰香味浓,而且清甜。同时,叫多一客香草焗羊架配烤野菜。卖相好OK㖞。羊架上面的香草、香蒜粒的颜色非常靓,非常香。羊架焗得香,色水又靓又吸引。肉质鲜嫩,多肉汁,味道一流。炒杂菌芦笋嘅味道都好,清清爽爽。三个饮品、三款食物,质素都唔错,至难得嘅系只是六旧
上嘢都好快,不一会,两款嘢食都上齐。
【烟肉芝士条】
热辣辣,香喷喷,炸薯条上面铺满金黄色的芝士和烟肉粒。
【海鲜拼盘】
同时,叫多一客香草焗羊架配烤野菜。 卖相好OK㖞。
羊架上面的香草、香蒜粒的颜色非常靓,非常香。
羊架焗得香,色水又靓又吸引。
肉质鲜嫩,多肉汁,味道一流。
炒杂菌芦笋嘅味道都好,清清爽爽。
三个饮品、三款食物,质素都唔错,至难得嘅系只是六旧水。