2022-10-17
距离离开香港飞英读书嘅时间唔远 衡量过去到英国之后d日本嘢相对无香港咁好再三思考下特登喺临走前帮衬多次浜滝当系留返个回忆都好秋冬限定宫古产原条秋刀鱼刺身鲜甜, 有咬口另外有个佢配嘅酸汁攞嚟点 味道仲好过豉油加わさび (Wasabi) 添🥰🤤食完刺身之后店员就会再将个鱼头同埋鱼尾拎去油炸炸完之后香口而且唔算无味而且呢个系唔会额外收钱的, 所以算系惊喜之余兼唔会浪费食物。青森产半熟吞拿鱼轻轻烧过个边之后将赤身嘅吞拿鱼油份放出嚟 味道非常唔错炸一口芝士 呢个就咁拎去油炸😅🤣唔会中伏啦🤡🤭明太子玉子烧 味道算系过得去 不过不失玉子烧上面伴以明太子及萝卜蓉入口𠮶下真系好plentiful是晚主菜伊势海龙烧, 伊势龙虾配海胆将伊势龙虾同海胆一齐火炙跟住烧至半熟龙虾肉质极度爽嫩同juicy 而且亦都因为佢系半熟所以食到两种唔同嘅texture 配合摆喺龙虾上面嘅海胆 食落口真系有种感动嘅感觉味道简直系非常合衬🥰🥰🥰🥰🤤🤤🤤🤤暑假咁辛苦做咗咁耐嘢系时候要慰劳下自己食完龙虾之后店员会再将龙虾头拎去做龙虾粥或者龙虾汤我同同行朋友最后拣咗一汤一粥龙虾汤鲜味超浓, 而且加入大量野菜落去炖更有营养而且龙虾粥嘅米
衡量过去到英国之后d日本嘢相对无香港咁好
明太子玉子烧
味道算系过得去 不过不失
玉子烧上面伴以明太子及萝卜蓉
入口𠮶下真系好plentiful
是晚主菜伊势海龙烧, 伊势龙虾配海胆
将伊势龙虾同海胆一齐火炙跟住烧至半熟
味道简直系非常合衬🥰🥰🥰🥰🤤🤤🤤🤤
暑假咁辛苦做咗咁耐嘢系时候要慰劳下自己
食完龙虾之后店员会再将龙虾头拎去做龙虾粥或者龙虾汤
我同同行朋友最后拣咗一汤一粥
龙虾汤鲜味超浓, 而且加入大量野菜落去炖更有营养
而且龙虾粥嘅米用咗珍珠米, 就算浸过汤依然烟韧有咬口, 不失珍珠米嘅本色。
饮品就系柚子梳打
望落平平无奇不过柚子分量比出面其他舖头嘅嚟得多
而且算系落得 "绝不手软"
所以成杯嘢其实系好elegant同plentiful
另外今晚有日本师傅坐镇
所以今晚应该大部分菜色佢都有份落场整
店员主动介绍原来呢位系佢哋嘅日本师傅
平时打理三间舖 (包括おまかせ) "Omakase"
今日咁啱就到浜滝
算系个额外嘅惊喜㖞👍🏻👍🏻
总结, 整体味道非常唔错
埋单连埋加一盛惠 $1562
性价比算系好高
服务态度亦都非常唔错, 店员会主动同你倾计, 介绍餐牌同埋时令食材
喺香港呢种地方有咁嘅service其实真系好难得
下次返嚟香港, 绝对会再帮衬多次🥰🥰