2016-09-11 1287 浏览
呢间一直on my list好耐~ 今日终于有机会试下出名既蛋包饭~未够七点半黎到⋯门外已经有七八个人等紧~先入去攞飞~ 等左十五分钟到⋯由于前一个筹未齐人⋯益左我地入先😛😛 (一定要人齐先入得架!!)舖面劲细⋯只系坐到十五六人到⋯仲系好逼果只~ 原来除左蛋包饭⋯仲有好多其他野食~焗饭⋯咖喱饭⋯pasta⋯all day breakfast等等~ 第一次黎梗系食蛋包饭!基本上个个都系食呢样~ Dinner加12蚊可以有埋沙津同前菜~ 我冇食⋯所以comment唔到~ 我嗌左咖哩吉列猪扒蛋包饭~ 好似系最多人嗌既第2位~ 落单前偷窥到人地个蛋包饭系炒饭底⋯有洋葱系入面⋯由于我唔食洋葱⋯老板娘就话可以转白饭底~ 好大个蛋舖系饭上面😍😍😍 郁下只碟只蛋会震腾腾架!急不及待攞刀𠝹开佢~ 好薄好薄既蛋皮入面包住未熟透既滑蛋😍😍 试一啖先~ 好滑好滑~ 充满蛋香~ 应该加左牛奶去煮⋯有微微既奶香~ 好食😋😋😋 咖哩甜而不辣~ 猪扒炸得表面香脆~ 肉质结实但唔鞋口~ 略嫌薄身左少少~ 朋友嗌左豚肉蛋包饭~店主有挂出最多人嗌既十大~ 呢道系榜上无名既🙈🙈🙈 但我觉得豚肉好食过吉列猪扒!豚肉煮得好稔!一

舖面劲细⋯只系坐到十五六人到⋯仲系好逼果只~

Dinner加12蚊可以有埋沙津同前菜~
前菜
我冇食⋯所以comment唔到~

我嗌左咖哩吉列猪扒蛋包饭~ 好似系最多人嗌既第2位~
咖喱吉列猪扒蛋包饭
咖哩吉列猪扒蛋包饭
滑蛋

朋友嗌左豚肉蛋包饭~
豚肉蛋包饭
店主有挂出最多人嗌既十大~ 呢道系榜上无名既🙈🙈🙈 但我觉得豚肉好食过吉列猪扒!豚肉煮得好稔!一咬就散开~ 佢本身既肉汁再加上满满既咖哩汁~ 味道比猪扒更好!点解会冇人嗌架?🤔🤔

食物方面系好食⋯但我觉得定价稍为高左少少~ 份量其实几大~ 同埋可能系蛋太济既关系⋯食左大半已经劲饱☺️☺️☺️

环境方面除左细⋯冷气都唔太够~ 虽然加左风扇⋯但可能人太多又细既关系⋯食到尾都觉得有d焗🙈🙈

间舖系附近黎讲应该算受欢迎~ 出面keep住有人等位~ (定因为佢细?!?) 想食要预少少时间等下😉😉
2016-09-07
咖喱吉列猪扒蛋包饭