2016-03-30 411 浏览
兜左个圈,望望蒸饭点心、烧味、炒粉面、即食面粥品,最后都返去林德记,唔熟唔食麻。上次食过牛腩伊超好味,酸味辣椒油好正,今日再黎想试试鱼蛋但卖晒啰,唯有下次朝早黎先得。好多食客帮衬,坐得密麻麻,好采刚好有个单丁位啫,唔洗等,lucky。Hangover 整两羹酸辣辣椒渣醒一醒神先,食饱买𩠌又开工!净卤水鸡全翼,见好多食客 order 鸡翼㖞,传闻系招牌鸡翼,我都忍唔住要试试。肉质浸到过晒龙,霉晒又过腍,无牙都食到,一啜鸡肉甩晒,口感又鞋又差,而且卤水味单调不清香,味道一般,麻麻地。我要嫩滑弹牙又 juicy 既鸡翼,仲要卤水味清爽幽香架呢。食过好既真系返唔到转头,但珍苑已经执左笠喇,新珍苑暂时仲未去试。墨鱼丸牛腩面走葱加腩汁,无鱼蛋咪试下墨鱼丸先啰,无紧要。哗!今次牛腩劲多肥膏而且劲膻呢,膻味呛喉,有少少想反胃添,要咬走先吞到落肚。牛腩又鞋又碎又干,失手了!还是卖剩蔗喇?可能星期六差不多两点半已经所余无几。不过瘦肉部份味道非常好,香浓味美,系有点偏瘦啫。墨鱼丸墨鱼味浓厚,质地结实富弹性,赵赵下发现有墨鱼肉粒,好野黎㖞!食得过,好味。加左腩汁既汤底极浓郁香甜,牢牢挂系弹牙面条之上,不能停下

墨鱼丸牛腩面走葱加腩汁,无鱼蛋咪试下墨鱼丸先啰,无紧要。哗!今次牛腩劲多肥膏而且劲膻呢,膻味呛喉,有少少想反胃添,要咬走先吞到落肚。牛腩又鞋又碎又干,失手了!还是卖剩蔗喇?可能星期六差不多两点半已经所余无几。不过瘦肉部份味道非常好,香浓味美,系有点偏瘦啫。墨鱼丸墨鱼味浓厚,质地结实富弹性,赵赵下发现有墨鱼肉粒,好野黎㖞!食得过,好味。加左腩汁既汤底极浓郁香甜,牢牢挂系弹牙面条之上,不能停下啜啜啜,大口地啜晒落肚呢 ﹗连埋啖啖辣椒肉系舌尖上打转,好食到震!

自家辣椒油,推介!够香够辣啖啖辣椒肉,非常惹味,而且夹杂住酸酸地既味道,特别醒胃,另人食到唔停口。谂起海南岛辣椒皇,似乎有少少佢既影子呢。

鸡翼牛肚面走葱,牛肚劲硬,又一点牙力都咬唔入,硬过擦纸胶啊 ﹗味道就正常,卤水香甜又浸得入味。我要软棉毛肚或爽弹金钱肚呢,唔系硬屈屈牛肚呀 ﹗卤水鸡翼依旧肉质霉霉烂烂,过熟鞋烚烚,一啜剩骨唔洗咬,豉油味比卤水味重,浓而不香。幼面未煮开,黐埋一旧旧 ﹗醉味辣椒油保持水准,每一口幼面都挂上大量辣椒肉真系生色不少,香香辣辣配上浓郁腩汁汤底,挽回不少分数 ﹗

自家辣椒油
净卤水鸡全翼
墨鱼丸牛腩面走葱加腩汁
墨鱼丸牛腩面走葱加腩汁
鸡翼牛肚面走葱
鸡翼牛肚面走葱
2015-10-24
$40 (早餐)
  • 墨鱼丸
  • 辣椒油